Innovációtranszfer az egészségügyben

2011. február 22.

Projekt az innovációtranszfer előmozdítására

A BME Egészségügyi Mérnöki Tudásközpontja is részt vesz abban az EU projektben, mely hét ország együttműködésében valósul meg, s célja a kórházakban születő innovációs ötletek vállalatokhoz történő eljuttatása.

A terveknek megfelelően halad előre a BME résztvételével folyó InTraMed-C2C projekt, amelynek témája: Innovációtranszfer az egészségügyi szektorban a klinikáktól a vállalkozásokig. Az európai uniós projektben hét ország, illetve tíz projektpartner – köztük a BME Egészségügyi Mérnöki Tudásközpont és a Debreceni Egyetem Tudás- és Technológia Transzfer Iroda – működik együtt.

Az ötlet abból az általános problémából származik, hogy a kórházakban születő innovációs javaslatok jellemzően parlagon maradnak, nem jutnak el azokhoz a vállalkozásokhoz, amelyek az elképzeléseket megvalósíthatnák. Az InTraMed-C2C helyzetképet vázol fel az egyes országokról, továbbá módszertant dolgoz ki az innovációtranszferre.

Március elején – a BME szervezésében, az Aesculap Akadémián (Budapest XI., Halmi út 20-22.) – két tematikus workshopot tartanak az innovációtranszfer helyzetéről, problémáiról és megoldási lehetőségeiről: március 1-én a kórházi kardiológia, március 3-án a kórházi sebészet területén felmerülő kérdésekről lesz szó.

További információ:

Valovics István projektmenedzser

Tel.: 463-2022

E-mail: valovics@emt.bme.hu

Honlap: http://intramed-c2c.eu/