Tehetséggondozás felsőfokon

2024. július 2.

A BME Tehetségsegítő Tanácsa Tehetséggondozás felsőfokon: Műegyetemi jó gyakorlatok és további tervek

címmel karközi rendezvényt szervez a Műegyetem oktatói és doktoranduszai számára. Az esemény célja, hogy a tehetséggondozás iránt érdeklődő vagy abban már aktívan is tevékenykedő oktatókkal megismertessük a 2021-ben újjáalakult TT eddigi eredményeit, valamint a résztvevőktől javaslatokat, ötleteket, tapasztalatokat gyűjtsünk.

Program

30 éves a Kritikus Rendszerek Kutatócsoport

2024. július 4.

A BME VIK Mesterséges Intelligencia és Rendszertervezés Tanszékén (MIT) működő Kritikus Rendszerek Kutatócsoport (ftsrg) idén ünnepli 30. születésnapját. A csoportot Hibatűrő Rendszerek Kutatócsoport néven 1994-ben alapította Prof. Pataricza András a hibatűrő számítástechnika kutatására és oktatására. A csoport az azóta eltelt években a rendszermodellezés, -tervezés és -ellenőrzés nemzetközileg jegyzett kutatócsoportjává vált, harmincnál is több európai kutatási és ipari együttműködésben kamatoztatva tudását.

 

A csoport kerek évfordulóját 2024. július 4-én 14:00 órától egy félnapos rendezvény keretében ünnepeljük meg, amely betekintést nyújt az elmúlt évtizedek főbb eredményeibe és a jelenleg is futó szakmai munkákba. Ezúton szeretnénk tisztelettel meghívni a rendezvényre.

 

Részvételi szándékát kérjük az alábbi űrlapon jelezze: https://forms.office.com/e/ubNrVqjQAD

Diplomaátadó ünnepség

2024. szeptember 20.

A 2023/24-es tanév 2. félév diplomaátadó ünnepség időpontja 2024. szeptember 20. péntek 10.00-tól több turnusban.