OkosKukac óvodásoknak

2020. április 17.

Óvodásoknak fejlesztett oktatástechnológiai eszközt a BME többszörösen díjazott hallgatói mérnökcsapata.

„Innovációnk nemcsak technológiai újdonságnak számít, hanem valós társadalmi problémára jelenthet megoldást. A környezettudatosságra nevelés megkezdése már nagyon fiatal korban ajánlott, és a közintézmények többsége megpróbál eleget tenni ennek; az újításunk ebben a munkában jelenthet segítséget” – osztották meg a bme.hu-val azok a műegyetemi hallgatók, akik az „OkosKukac” elnevezésű, az oktatási módszertant és a környezetvédelmet összekapcsoló, játékos és a közvetlen tapasztalatszerzést támogató eszközükkel legutóbb az Újbudai Hallgatói Startup Pályázat döntőjébe kerültek.

A csapat a találmányát (korábbi nevén OkosSzelektív) eredetileg a BME Villamosmérnöki és Informatikai Kar (VIK) Távközlési és Médiainformatikai Tanszékének (TMIT) Internet of Things (IoT) megmérettetésére alkotta meg 2019 májusában. A mérnökhallgatóknak szóló versenyen az OkosKukaccal a legjobb 8 közé jutottak be.

A csapat további versenyekre is benevezte innovációját: az ELTE Innovatív Hallgatói Ötletpályázatán Demola-különdíjasként inkubátor-programban vehettek részt, most pedig az Újbudai Hallgatói Startup Pályázat egyik nyerteseként egymillió forintot és szakmai támogatást nyertek termékük továbbfejlesztésére.

A csapat tagjai:
Lukács Teodóra (ELTE, Pedagógiai és Pszichológiai Kar, neveléstudomány MA)
Piri Annamária (BME GPK, ipari termék- és formatervező BSc)
Skriba Daniel (BME VIK, villamosmérnök MSc)
Skriba Máté (BME VIK, villamosmérnök BSc)
Szilvágyi Bíborka (Budapesti Corvinus Egyetem, nemzetközi gazdálkodás BSc)

https://www.bme.hu/hirek/20200416/A_kisgyermekkorban_megalapozott_kornyezettudatossag_egy_eletre_szol