A BME-n megszerzett tudás időtálló

2020. május 13.

A járványveszély idején az informatikai területhez kapcsolódó szakmai gyakorlat és diákmunka lehetőségeiről számolt be az IT Business első online klubrendezvényen a VIK dékánja.

Minden oktatási formának és intézménynek helye van az informatikusképzésben, csak mindegyiket helyén kell kezelni. Fontos, hogy egy diák hamar tudjon integrálódni egy cég vérkeringésébe, de az is, hogy az ipar a diplomázás előtt ne szippantsa ki a hallgatókat az egyetemekről. Ezen is segíthet a szervezett keretek között bonyolított diákmunka, derült ki a rendhagyó módon, élő Facebook-közvetítés keretében megtartott első online ITB Clubon.

Számtalan formában és szinten lehet ma informatikát tanulni Magyarországon. A rendszer egyfajta piramist alkot, amelynek széles alapját a tanfolyamok és a szakképzés adja, középen helyezkednek el a nagy létszámú egyetemi képzések (felsőfokú szakképzés, BProf és BSc), míg a piramis csúcsán a hosszú idő alatt megszerzett, ám annál nagyobb tudást jelentő MSc és PhD fokozatokat adó kurzusok állnak. A BME képzései a piramis felsőbb szintjeit célozzák – mondta el felvezető előadásában Charaf Hassan, a BME VIK (Villamosmérnöki és Informatikai Kar) dékánja. Magyarországnak ugyanis azon múlik a versenyképessége, hogy minél nagyobb hozzáadott értéket tudjon előállítani bármilyen ágazatban – ehhez viszont minél magasabban képzett informatikusokat kell csatasorba állítani.

http://www.bme.hu/hirek/20200513/A_BME_biztositja_hogy_a_megszerzett_tudas_idotallo_lesz

Forrás: https://itbusiness.hu/event/itbusiness_club/itb-club-egeto-szukseg-van-informatikusokra