VIK ETT szakkönyv az Elseviernél

2020. július 20.

"Újraömlesztéses Forrasztás - Berendezések és hőátadási folyamatok" címmel jelent meg kollégáink új forrasztástechnológiai könyve az Elsevier tudományos kiadónál.

Illés Balázs, Krammer Olivér és Géczy Attila közös anyaga, a "Reflow Soldering - Apparatus and Heat Transfer Processes" című kötet első kiadása 2020. július 2-án jelent meg az Elsevier Kiadónál. A kötet 294 oldalon ad áttekintést a mai korszerű forrasztástechnológiáról, a forrasztóberendezésekről és hőátadási folyamatok modellezéséről.

Az elektronikai- és gyártástechnológiai iparban kutatók, folyamatmérnökök és minőségbiztosítási mérnökök számára írt hiánypótló mű olyan témákat dolgoz fel, mint a felületi szereléstechnológia alapjainak áttekintése, a különböző újraömlesztő forrasztókemencék működési elve, felépítése, folyamatparamétereinek és hőátadási módjainak mérése, jellemzése. Az infravörös-, a konvekciós - és a gőzfázisú forrasztóberendezések mellett további különlegességeket is tárgyal, mint például a védőgázas kemencéket, melyek folyasztószer-mentes technológiát kínálnak.

A kötet az alapelvek mellett gyakorlati megfontolásokat, az egyes kemencék használatakor keletkező jellemző forrasztási hibákat is tárgyalja, esettanulmányokat ismertet és megoldási javaslatokat is tesz.

http://ett.bme.hu/hirek_esemenyek/az_20200710