Bolyai János Kutatási Ösztöndíj 2020

2020. szeptember 10.

A támogatott tehetségek több mint 10%-a BME-s.

Az MTA 1996-ban alapította a Bolyai-ösztöndíjat, amely segíti és ösztönzi a már jelentősebb tudományos eredményeket elért fiatalokat magyarországi kutatásaik folytatásában, valamint MTA-doktori értekezésük megírásában és a tudományos cím megszerzésében. A pályázatot valamennyi tudományterületre és tudományágra vonatkozóan benyújthatták a jelentkezők.

Az egy, két vagy három évre elnyerhető Bolyai-ösztöndíj odaítéléséről a Bolyai János Kutatási Ösztöndíj Kuratóriuma dönt.  A támogatásra a 45. életévüket még be nem töltött, tudományos fokozattal rendelkező, de MTA doktora címet még nem szerzett személyek pályázhatnak.

Idén több mint 160-an pályáztak eredményesen a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) felhívására, közülük 17-en a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem ifjú kutatói.

A VIK oktatói közül Bacsárdi László (HIT) részesült elismerésben.

Bacsárdi László, a HIT/Mobil Kommunikáció és Kvantumtechnológiák Laboratórium vezetője . "Kvantumkomunikációs műholdakon alapuló hálózatok biztonságának vizsgálata" című kutatásában az űrtávközlés jövője szempontjából különösen érdekes kutatási kérdések megválaszolásával foglalkozik.

Teljes lista