BME VIK hallgatók sikerei a T-Mobile és az Invitel pályázatán

2011. március 23.

Postok alapján letapogatható város, az iskolai tanulmányi rendszerek social media alapú reformjának ötletei nyerték a T-Mobile Okostelefon pályázatát.

Az InnoApps pályázatra az InnoMax Díj keretein belül felsőoktatási hallgatók pályázhattak. Mindkét kategóriában a BME diákjai vitték el a jelentős 200.000 forintos díjat és az 1 éves Invitel Net&Go előfizetést.

T-Mobile pályázat:

A három éve indult együttműködés során a partnerek a Budapesti Corvinus Egyetem, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem és a Magyar Képzőművészeti Egyetem, valamint a� középiskolák közül a Leövey Klára Gimnázium, a Fazekas Mihály Gimnázium és a Képző- és Iparművészeti Szakközépiskola 7-13. évfolyamos, nappali tagozatos tanulói számára írtak ki pályázatot, amelynek mostani témája a diákok körében vitathatatlanul népszerű okostelefon volt. A pályázat keretében az egyéni pályázók mellett csapatok is indulhattak az értékes nyereményekért.

Nyertes hallgatók: Mádi Gábor, Gál István, Iványi András, Vállaji Gábor

Invitel pályázat:

Dr. Szirmay Kalos László a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Irányítástechnika és Informatika Tanszék vezetője szerint egyáltalán nem meglepő, hogy a BME hallgatók jól szerepeltek. Szerinte talán azért lehetnek sikeresebbek a többi egyetemnél, mert projektmunkára és önálló laborgyakorlatokra is meglehetősen sok időt hagynak a hallgatóknak, így saját ötleteiket megvalósítva a tehetségek maguktól kibontakoznak. Ez pedig nemcsak az ilyen pályázatokon, de később a munkába állás során is sokat segíthet a diákoknak abban, hogy igazán jó szakemberré váljanak.

Nyertes hallgatók: Kátai Imre József, Huszár Csaba�