Áttérés távolléti oktatásra

2020. november 10.

Áttérés távolléti oktatásra

2020. november 10.

A sajtóból ismertté vált, hogy a legújabb járványügyi intézkedések részeként a felsőoktatási intézmények áttérnek a távolléti oktatásra, a kollégiumokból a hallgatóknak ki kell költözniök. A távolléti oktatási rend egyaránt vonatkozik a tanórákra és a teljesítményértékelésekre (zárthelyik) is. A szorgalmi időszak hátralévő részére, a pótlási időszakra, valamint a vizsgaidőszakra vonatkozó részletes szabályokat az egyetemi és a kari vezetés a következő napokban hozza meg az alábbiak szerint:

Pontos intézkedéseket, szabályokat a kormányrendelet Magyar Közlönyben közzétett szövege alapján, várhatóan 2020. november 11. (szerda) este lehet kihirdetni, addig a VIK oktatóinak és hallgatóinak türelmét kérjük.

  1. Kedden, 2020. november 10-én még a jelenlegi rend szerint folyik az oktatás, a jelenléti foglalkozások megtarthatók és megtartandók.
  2. Szerdán, 2020. november 11-én rektori oktatási szünet van, semmilyen tanulmányi foglalkozás (óra, számonkérés) nem tartható.
  3. Csütörtökön, 2020. november 12-én a Tudományos Diákköri Konferencia miatt oktatási szünet van, ezért tanulmányi foglalkozásokra semmilyen formában nem kerül sor.
  4. Pénteken, 2020. november 13-án rektori oktatási szünet van, semmilyen tanulmányi foglalkozás (óra, számonkérés) nem tartható.


A rektori oktatási szünetre vonatkozó utasítás itt érhető el:
http://www.bme.hu/hirek/20201110/Valtozasok_a_tanev_rendjeben_a_koronavirus_jarvany_miatt

Bővebben:
http://www.bme.hu/sites/default/files/hirek2/RU_Rendkivuli_rektori_sz%C3%BCnet%20_20201110.pdf


http://www.vik.bme.hu/oktatasszervezes/


Sujbert László s.k.
oktatási dékánhelyettes