A VIK polgárai és közösségei elítélik a kollégiumi rongálást

2020. november 11.

A VIK polgárait és közösségeit mélységesen megrázta a Schönherz Kollégiumban 2020. november 10-re virradó éjjel történt rongálás. A rendőrségi eljárás folyamatban, az egyetem pedig fegyelmi bizottságot állított fel a példátlan eset kivizsgálására.

BME közlemény 2020. november 11.

"A BME Schönherz Kollégiumában lakó hallgatók egy csoportja rongálást követett el november 10-re virradó éjszaka. Az egyetem vezetése vizsgálatot indított az ügyben és elhatárolódik a történtektől.

A rongálás a kollégium egy lakószobáját és a körülötte található helyiségeket érintette. A történtek kivizsgálására az intézmény fegyelmi bizottságot állított fel, valamint rendőrségi nyomozás van folyamatban.

A Műegyetem közösségének értékrendjével összeegyeztethetetlen viselkedés miatt a rongálásban részt vevő hallgatókat érintő szankciókról, az eljárás lefolytatását követően, a fegyelmi bizottság hoz döntést." (bme.hu)

Tájékoztató a fegyelmi bizottság döntéséről 2021. január 8.

A BME Schönherz Kollégiumában lakó hallgatók egy csoportja rongálást követett el 2020. november 10-re virradó éjszaka. A történtek kivizsgálására az intézmény fegyelmi bizottságot állított fel, valamint rendőrségi nyomozás indult. A fegyelmi bizottság december végén meghozott határozatai alapján a rongálás öt aktív résztvevője közül két hallgató két féléves tanulmányi eltiltást és két féléves kollégiumi kitiltást kapott szankcióként. Három hallgató ellen a rendőrség az ügyben eljárást folytat, ezért az érvényes Fegyelmi és Kártérítési Szabályzat előírásai szerint, a rendőrségi eljárás lezárultáig a fegyelmi eljárást felfüggesztette az egyetem.  További tizenhárom fő esetében - akik passzív résztvevőként, az események megakadályozásának, vagy jelzésének elmulasztásával szintén vétettek a szabályok ellen - kollégiumi kitiltásról, szigorú megrovásról vagy megrovásról határozott a fegyelmi bizottság, ami a következő két félévben az érintett hallgatók esetében a kollégiumi elhelyezés megszerzését befolyásoló tényező.