Alkalmazásfejlesztés Honor eszközökön

2020. december 7.

Együttműködés a BME  VIK és a HONOR között  alkalmazásfejlesztés támogatására

 

Az egy évre szóló megállapodás  keretén belül a hallgatók HONOR eszközökkel fejleszthetnek alkalmazást, a gyártó és az Egyetem által meghirdetett versenyen pedig próbára is tehetik ötletüket.

A Honor nemzetközi technológia márka bejelentette, hogy együttműködik a  BME VIK Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszékével, melynek értelmében Honor okostelefonokkal és pályázati lehetőséggel támogatja az alkalmazásfejlesztést. A megállapodás részeként a mobilszoftver-fejlesztés mellékspecializációval bíró hallgatók tanulmányaik során Honor 9X Pro és Honor 9A készülékeket használva fejleszthetnek alkalmazásokat.

Az eszközök használata mellett a hallgatók arra is lehetőséget kapnak, hogy az Egyetem és a gyártó által meghirdetett mobilalkalmazás-fejlesztői pályázatán indulva alkalmazásukat közzétegyék a HMS (Huawei Mobile Services) platformján. A versenyre olyan kreatív mobil alkalmazásokat várnak a szervezők, amik megkönnyíti a fiatalok életét. Az ötlet feltöltésén túl a prototípus elkészítése is pályázati követelmény, a végső alkalmazás lefejlesztésére pedig a hallgatóknak 2021. január 15-ig van lehetőségük. A legjobbnak ítélt pályázatról a zsűri 2021 január végén dönt.

„Mind több szolgáltatásnak jelenik meg mobil kliens alkalmazása, sőt, jó pár új szolgáltatás csak a digitális, okostelefonos térben létezik. Ahhoz, hogy piacképes tudással rendelkező mérnököket bocsássunk ki, szükség van rá, hogy gyakorlati tapasztalatuk is legyen. Ehhez elengedhetetlen tehát az egyetem és a piaci szereplők közötti együttműködés, és a megfelelő infrastruktúra és eszközpark. Mindemellett hallgatóink kifejezetten keresik azokat a megjelenési területeket, ahol kézzelfoghatóan, aprópénzre  válthatják a megszerzett tudásukat. Egy piactérre bekerülve mindez nagyon is direktben jelenik meg, az alkalmazásfejlesztői verseny pedig katalizálja ezeket a belső motivátorokat.” – mondta el Dr. Forstner Bertalan, a BME egyetemi docense.

 

„A Honor a kezdetektől fogva fontosnak tartotta, hogy termékein és szolgáltatásain keresztül segítse felhasználóit kreativitásuk kibontakoztatásában. Sokoldalúan használható termékei, nemzetközi pályázati lehetőségei és kooperációi is ezt az elgondolást támogatják. Ezúttal egy hazai együttműködésen keresztül a BME segítségével közvetlenül szeretnénk megszólítani az alkalmazásfejlesztés iránt érdeklődő fiatalokat és lehetőséget biztosítani nekik arra, hogy ötletük világviszonylatban is ismertté válhasson.” – mondta el Ament Amarilla, a Honor magyarországi marketing kommunikációs és PR menedzsere.

 

Az együttműködés részeként a hallgatók a következő egy év során a Honor Labra keresztelt teremben végezhetik gyakorlati feladataikat.