Mérnöklányok a családban

2021. március 8.

Rendhagyó kezdeményezéssel bővíti pályaorientációs tevékenységét a BME, ezzel egyidőben a nyilvánosság segítségét is kéri az első női hallgatókkal kapcsolatban.

Mérnök a nagymama, mérnök az anyuka, de vajon beszélgetnek-e a lányaikkal – akár egész kiskoruktól kezdve – a munkájukról, a pályaválasztásukat befolyásoló szempontokról: miért lettek mérnökök, hogyan érezték magukat az egyetemen, mit éltek/élnek meg benne kihívásként? 

A pályaválasztás motivációira, de akár generációkra kiterjedő műegyetemi kapcsolódásra is fény derülhet azoknak a középiskolás lányoknak a segítségével, akik vállalják, hogy leülnek mérnök anyukájukkal, nagymamájukkal és beszélgetnek velük. Amennyiben szövegesen vagy videóformátumban rögzítik, összefoglalják ezt, majd beküldik számunkra mernoklanyok@m365.bme.hu címre, a legtanulságosabbakból az idei Lányok Napja online rendezvényünkön már idézhetünk.

Ezúton kérjük a nyilvánosság segítségét, hogy megtaláljuk az első villamos- és közlekedésmérnök hölgyeket (családtagjaikat) annak reményében, hogy a BME archív fotógyűjteménye bővülhet velük.

http://www.bme.hu/hirek/20210308/Mernoklanyok_a_csaladban