Átlag feletti fizetések műegyetemi diplomával

2022. január 14.

A Műegyetemen diplomát szerzők tudása versenyképes, elhelyezkedési rátájuk magas, kezdő fizetésük jóval meghaladja az adott szektorban tapasztalt átlagbért.

Akár havi közel 700 ezer forintos bruttó kezdő jövedelemmel is számolhatnak a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen végzett diákok – derül ki a Diplomás Pályakövetési Rendszer (DPR) legújabb felméréséből, amelyben a 2011/12. és a 2017/18. tanévek között abszolutóriumot szerzettek munkaerőpiaci helyzetét vizsgálták a szakemberek.

A speciális IT tudást igénylő szektorban becslések szerint mintegy 44 ezer szakemberre lenne szükség, a hiány a duplájára nőtt az elmúlt hat esztendőben. Részben a digitális transzformációnak köszönhetően ez a szám várhatóan tovább emelkedik: a szektornak hatalmas szüksége van a hazai egyetemeken végzett fiatal szakemberekre. Az informatikai képzési területen csúcstartó a Műegyetem: a mérnökinformatikus mesterszakon 8-9 éve végzettek egy millió forintot meghaladó havi jövedelme, míg a pályakezdők 740 ezer forintos havi bére is kiemelkedő a többi felsőoktatási intézményben diplomát szerzettekhez képest.

teljes cikk

Információk felvételizőknek itt: 

https://felvi.vik.bme.hu/villamosmernok/

http://felvi.vik.bme.hu/