Kiemelkedő hallgatók elismerése

2023. október 20.

2023. október 10-én kari rendezvény keretében 34 VIK hallgató vette át az NFÖD ösztöndíj elnyerését tanúsító oklevelét, valamint 40 - 40  hallgató IMSc ösztöndíjban,  illetve elismerő oklevélben részesült.

DKÖP ösztöndíjat 14 PhD hallgató nyert el.

FOTÓK: https://spot.sch.bme.hu/photo/2023/20231010_imsc_oklevel_atado/

IMSc névsor elérhető itthttps://imsc.vik.bme.hu/akikre-buszkek-vagyunk/

A BME Villamosmérnöki és Informatikai Kar dékánja évfolyamonként és szakonként a legkiválóbb 5-5 hallgatónak tanévenként egyszer tanulmányi munkájának elismeréseként egyösszegű Dékáni IMSc Ösztöndíjat adományozhat.  Dékáni IMSc ösztöndíjban csak az a hallgató részesülhet, aki az adott félév végéig valamennyi mintatantervi követelményét teljesítette. A hallgatói teljesítmények sorrendjét 50%-ban az adott szemeszterben elért, kredittel súlyozott tanulmányi átlag, és 50%-ban az adott szemeszterben teljesített tárgyakhoz köthető többletteljesítések során szerzett pontok határozzák meg.

A mérnökinformatikus szakon a 2022/23 tanév 1. félévében kezdett IMSc program hallgatói közül 5 hallgató Morgan Stanley IMSc ösztöndíjban részesült.

A Kar dékánja minden tanév lezártával az IMSc program évfolyamonként és szakonként legjobban teljesítő, de az adott szemeszterben Dékáni IMSc Ösztöndíjban nem részesített további legfeljebb 5-5 hallgatója tanulmányi munkájának elismeréseként IMSc Elismerő Oklevelet adományoz. IMSc Elismerő Oklevélben csak az a hallgató részesülhet, aki az adott tanév végéig valamennyi mintatantervi követelményét teljesítette és a következő félévben is az IMSc program résztvevője. A hallgatói teljesítmények sorrendjét esetükben is 50%-ban az adott tanévben elért, kredittel súlyozott tanulmányi átlag, és 50%-ban az adott tanévben teljesített tárgyakhoz köthető többletteljesítések során szerzett pontok határozzák meg.

NFÖD ösztöndíjasok:

A kiemelkedő tanulmányi eredményű, szakmai téren kimagasló teljesítményt nyújtó hallgatók részére – a hallgatók tevékenységének pénzbeli elismeréseként, elért eredményük fenntartásának támogatására – a felsőoktatásért felelős miniszter nemzeti felsőoktatási ösztöndíjat adományoz egy tanév időtartamára. A 2023/24 tanévben a Villamosmérnöki és Informatikai Kar hallgatói közül nemzeti felsőoktatási ösztöndíjban részesültek:

Bányász László

Baráth László

Charaf Kamel

Cziborová Dóra

Domonkos Ádám

Dóra Márton

Fiák Ádám

Floch Kristóf Zoltán

Gallik Zoltán György

Galó András

Horváth Péter

Juhász Kristóf Péter

Karsa Zoltán István

Kiovics Dániel

Kis-Bogdán Kolos

Kőfaragó Nándor

Mészáros Péter

Nagy Ákos

Potyók Csaba

Rádai Ronald

Sallai Igor

Sándor József

Serban Andrada Alexia

Somorjai Márk István

Szabó Dominik Tamás

Szinyéri Bence

Tarpataki Nóra

Telbisz Csanád Ferenc

Telekes Márton Gábor

Vágó Bendegúz Zsolt

Vass Annamária

Vértesaljai Bálint

Vincze Kata Dóra

Vörös Asztrik

A BME-Doktoranduszi Kiválósági Ösztöndíj Pályázat fő célja a hazai állami ösztöndíjas doktoranduszok kutatói életpályán való elindulásának támogatása, ugyanakkor a program a tudomány és az ipar között meglévő együttműködések elmélyítését és érvényesítését is elő szeretné segíteni.

A pályázat nyertesei a Villamosmérnöki és Informatikai Kar doktoranduszai közül:

Abonyi-Tóth Barbara

Ádám Zsófia

Balogh Marcell

Békési Gergő Bendegúz

Kovács Rebeka

Pasic Azra

Pasic Lejla

Péter Bertalan Zoltán

Pogány Domonkos

Szalai Márk Dániel

Szekeres Dániel

Szénási Sára

Tóth-Katona Tamás

Wiesner András Benedek

Gratulálunk!