Találkozó a Brazil Űrügynökség elnökével

2023. december 4.

Találkozó a Brazil Űrügynökség elnökével

 

A Villamosmérnöki és Informatikai Kar docense, Bacsárdi László a Brazil Űrügynökség központjában járt Brazíliavárosban.

 

A Sao Paulo-i főkonzulátus meghívására november 27-én hétfő délután Bacsárdi László a Brazil Űrügynökség elnökével tárgyalt Dr. Halmai Miklós brazil nagykövet és Morován Júlia TéT attasé társaságában a brazil-magyar együttműködésről Brazíliavárosban.

Dr. Marco Antonio Chamon elnök úrral és kollégáival tartott megbeszélésen több olyan területet is érintett kollégánk, amely érdekes lehet a hazai űrszektor számára. Az egyeztetésen a hazai űroktatási programok is szóba kerültek, többek között a VIK által gondozott űrmérnök mesterképzés is.

November 28-án az űrmérnöki mesterképzés szakfelelőseként találkozott a Brazíliavárosi Egyetem (University of Brasilia) űrképzéséért felelős vezetőjével, Ronne Toledoval, akivel űroktatási együttműködésről egyeztetett. December 1-jén pedig a Brazil Űrkutatási Intézet igazgatójával, Clezio Marcos de Nardin úrral tárgyalt lehetséges űrkutatási és űroktatási együttműködésekről. Mindkettőjük számára átadta a Műegyetem alapításának 240. évfordulója alkalmából kibocsátott emlékérmet.