Folytatódik az Ericsson és a BME együttműködése

2024. április 30.

Magnus Frodigh, az Ericsson alelnöke és a kutatási részlegének (Ericsson Research) vezetője a harminc éve folyó együttműködés folytatásáról tárgyalt a BME vezetőivel.

Magnus Frodigh a találkozón elmondta: „Ahhoz, hogy az Ericsson továbbra is technológiai vezető maradhasson, ipari és egyetemi partnerek erős ökoszisztémájára van szükségünk. A BME több mint 30 éve megbízható partnerünk, biztosítva a magasan képzett mérnöki és technológiai szakemberek iránti igényünket. A BME-vel folytatott kutatási együttműködéseinket az Ericsson vállalati szinten is elismeri, mivel ezek a kutatási eredmények hatással vannak mind az Ericsson kutatási stratégiájának végrehajtására, mind a termékfejlesztési ágazatunkra. Akárcsak a korábbi mobilhálózati generációk esetében, a stratégiai egyetemi partnereink, mint a BME, továbbra is fontos szerepet játszanak abban, hogy együtt építhessük ki az utat a 6G felé, és még azon túl is alakíthassuk a jövőt.”

https://www.bme.hu/hirek/20240425/Meg_szorosabb_egyuttmukodest_tervez_a_Meegyetem_es_az_Ericsson

A megbeszéléseken részt vett Anders Caspár, az Ericsson külső kutatási kapcsolatokért felelős igazgatója, Boráros-Bakucz András, az Ericsson budapesti K+F központjának vezetője,  Császár András, az Ericsson Magyarország kutatási részlegének vezetője, Verseghi-Nagy Miklós, a BME kancellárja, Levendovszky János, a Műegyetem tudományos és innovációs rektorhelyettese, Charaf Hassan, a BME Villamosmérnöki és Informatikai Kar dékánja, Vida Rolland, a BME Nagysebességű Hálózati Laboratórium (HSN Lab) vezetője, illetve az együttműködésben érintett tanszékek vezetői, valamint az Ericsson Magyarország további vezető képviselői.

Forrás: bme.hu