BSc, BProf záróvizsga, MSc felvételi információ

2024. május 23.

BSc, BProf záróvizsga, MSc felvételi információ

Tisztelt záróvizsgázó, komplex vizsgázó, felvételiző Kollégám!

Az MSc felvételi vizsgát (ami egyben elkülönített BSc záróvizsga is), és a BProf elkülönített komplex záróvizsgát jelenléti formában, az egyetem számítógépes termeiben, elektronikusan bonyolítjuk le a kari tanulmányi portálon keresztül. A további tudnivalókat is ezen keresztül tesszük közzé, ezért kérjük, hogy mielőbb lépjenek be erre az alább leírtakat követve.

A vizsgák időpontjai:

  • villamosmérnöki szak (felvételi és záróvizsga)             2024. június 4.     8:15
  • mérnökinformatikus szak (felvételi és záróvizsga)      2024. június 4.   11:00
  • üzemmérnök-informatikus szak (komplex vizsga)      2024. június 11.     8:15
  • gazdaságinformatikus szak (felvételi vizsga)                2024. június 11.   8:15
  • űrmérnöki szak (felvételi vizsga)                                    2024. június 11.  11:00

Bejelentkezés a portálra: https://edu.vik.bme.hu


A bejelentkezésnél fokozottan kell ügyelni a felhasználói névre. Kérem, hogy figyelmesen olvassa el az alábbi tudnivalókat:

  1. Amennyiben Ön csak MSc felvételi vizsgát tesz egy vagy több szakunkra, felhasználóneve a felvételi azonosítója lesz.
  2. Amennyiben Ön csak BSc záróvizsgát tesz valamelyik szakunkon, vagy a BProf üzemmérnök-informatikus szakon komplex vizsgát tesz, felhasználóneve a BME VIK címtáras belépésnél megszokott felhasználóneve lesz.
  3. Amennyiben Ön MSc felvételi és BSc záróvizsgát is tesz, és jelentkezett arra a mesterszakra, amelynek BSc képzésén záróvizsgázik, felhasználóneve a felvételi azonosítója lesz.
  4. Amennyiben Ön MSc felvételi és BSc záróvizsgát is tesz, de nem arra a mesterszakra jelentkezett, amelynek alapképzésén záróvizsgázik, akkor két felhasználónevet is kell használnia. A felvételi azonosítóval belépve az összes olyan szak információit látja, amelyre jelentkezett. A záróvizsga-információkat a BME VIK címtáras belépésnél megszokott felhasználónevét használva tekintheti meg.


A felvételi azonosítóval való belépéshez a „Belépés külső hallgatóként” gombot kell megnyomni. Első alkalommal történő belépéshez először az „Elfelejtette felhasználónevét vagy jelszavát?” gombot kell megnyomni és a felvételi azonosítót mint felhasználónevet megadni. (A felvételi azonosító egy 12 jegyű szám.) A további teendőkről levelet fog kapni a felvi.hu oldalon regisztrált email-címére.

Amennyiben a fentieket követve nem tud bejelentkezni, írjon a felvételi bizottság elnökének az
msc-felveteli@vik.bme.hu címre.

Budapest, 2024. május 23.

Dr. Iváncsy Tamás
a VIK FB elnöke