30 éves Kritikus Rendszerek Kutatócsoport! (VIK MIT)

2024. július 11.

Fennállásának 30. évfordulóját ünnepelte a Kritikus Rendszerek Kutatócsoport

A BME VIK MIT-en működő Kritikus Rendszerek Kutatócsoport (ftsrg) július 4-én ünnepelte fennállásának 30. évfordulóját. A több mint 100 jelenlegi és volt kolléga, partner és hallgató körében megtartott eseményen a kutatócsoport munkatársai felidézték a csoport legfontosabb kutatási és oktatási eredményeit, valamint betekintést nyújtottak a blokkláncok, megbízható adatkezelés, modellalapú rendszertervezés, automatikus verifikáció és gráfgenerálás területén elért legfrissebb eredményeikbe.

BME VIK Mesterséges Intelligencia és Rendszertervezés Tanszéken (MIT) működő Kritikus Rendszerek Kutatócsoportot 1994. július 4-én alapította Prof. Pataricza András a hibatűrő számítástechnika oktatására és kutatására Hibatűrő Rendszerek Kutatócsoport néven. A csoport a 25. évfordulóját új névvel ünnepelte, az alapítás óta ismertté vált „ftsrg” brand megtartásával, amely a csoport eredeti nevének angol rövidítéséből származik (Fault Tolerant Systems Research Group). A júliusi eseményen nemcsak a kutatócsoport, hanem az alapító professzor születésnapját (idén tölti be 70. életévét) is ünnepelték a résztvevők.

Teljes cikk: https://www.mit.bme.hu/events/2024/07/10/fennallasanak-30-evfordulojat-unnepelte-kritikus-rendszerek-kutatocsoport