Kiemelkedő siker nemzetközi hackerversenyen

2013. december 9.

A CTF versenyek között rangos és nehéz versenynek számít, a legjobb egyetemek vesznek rajta részt, évente kb. 100 csapat indul. A verseny 9 órás, magyar idő szerint általában éjszaka zajlik.

Az idei iCTF versenyt 2013. december 6-án rendezték. Az előző évekhez hasonlóan, a BME Hálózati Rendszerek és Szolgáltatások tanszékén működő CrySyS Laboratóriuma (www.crysys.hu) ebben az évben is szervezett egy kb. 25 főből álló diákcsapatot, mely képviselte a Műegyetemet, és egyedüli magyar csapatként az egész országot. És nem is akárhogy! A 123 induló csapatból 121-t sikerült megelőzni, és az előkelő 2. helyen végezni a hosszú és fárasztó versenyen.

A BME CrySyS Lab SpamAndHex nevű csapata a CrySyS Lab doktoranduszaiból és a CrySyS Student Core nevű diákkör tagjaiból állt. A csapat korábban is résztvett már hasonló versenyeken, idén a CSAW 2013 CTF versenyen kb. 1400 résztvevő közül a 12. lett, és korábbi iCTF versenyeken is szépen szerepelt, de az idei iCTF eredmény az eddigi legkiemelkedőbb teljesítmény.

Gratulálunk a csapatnak és büszkék vagyunk a diákjainkra!

http://nol.hu/tud-tech/a_vilag_elvonalaban_a_bme_hackerei?ref=sso

http://itcafe.hu/hir/ucsb_ictf_crysys_lab_hacker.html

http://index.hu/tech/2013/12/10/magyar_hekkerek_megvedtek_az_atombombat/

http://www.bme.hu/hirek/20131209/masodik_lett_a_BME_hackercsapata_az_iCTF_2013_nemzetkozi_hackerversenyen