Űrkutatás Napja a Műegyetemen

2014. november 28.

A két blokkból álló rendezvény december 4-én 15 órakor kezdődik. Az első programblokkban az űrszemét okozta problémákkal, hazai űrelektronikai fejlesztésekkel, valamint az Európai Űrügynökséghez (ESA) való csatlakozással foglalkoznak hazai szakemberek. Egy kávészünetet követően a második programblokkban a fiataloké lesz a főszerep: szó lesz két műegyetemi kisműholdas fejlesztésről, az Európai Űrügynökség egyik oktatási programjában szerzett tapasztalatokról, és arról is, milyen további lehetőségeket kínálnak nemzetközi és hazai szervezetek az érdeklődők számára. A rendezvény szakmai partnere a SES Astra, médiapartnere az Űrvilág űrkutatási hírportál és a Tudományos Újságírók Klubja. A helyszínen megtekinthető lesz a Magyar Asztronautikai Társaság „Világűr emberközelben” című kiállítása is.

Időpont és helyszín:
2014. december 4. (csütörtök), 15:00-18:30, BME V1 épület, Demola-csarnok (1111 Budapest, Egry József u. 18., V1 épület, C szárny, földszint).
Megközelíthetőség: a V1 épület melletti autóbejárón kell bemenni egy udvarba, és az udvar hátsó részében van a bejárat a helyszínre.

Regisztráció

Program