BME tanévnyitó ünnepség 20200904

2020. szeptember 7.

A koronavírus-helyzet miatt rendhagyó módon, szigorú óvintézkedések mellett és zártkörűen, ugyanakkor online közvetítés biztosításával zajlott a BME 239. tanévnyitó ünnepsége.- a bme,hu összefoglalója

A Műegyetem a mérnökképzés zászlóshajójaként, stratégiai fontosságú felsőoktatási intézményként meghatározó mértékben járult hozzá a magyar ipar és gazdaság mai fejlettségi színvonalának eléréséhez, és erre törekszik a jövőben is – hangsúlyozta köszöntőjében Józsa János rektor, hozzáfűzve: „az elsőévesek a BME dicső történelmi múltjának, stabil jelenének és prosperáló jövőjének immáron osztatlan szellemi résztulajdonosai lehetnek”. Az egyetem töretlen népszerűségét jól mutatja, hogy a romló demográfiai viszonyok és a rendkívül magas, az alapképzésre felvettek körében 420 feletti átlagpontszám ellenére 5000-nél is több gólya kezdi meg tanulmányait az új tanévben” – jelentette ki az akadémikus, aki szerint mindez kivételes esélyt biztosít a széles körű tudást garantáló diplomák tömeges kiadására.

Az ünnepségen köszöntőt mondott Freund Tamás, az MTA elnöke és D.A. Martin, a Siemens elnök-vezérigazgatója, valamint Szili Ákos, az EHK elnöke.

http://www.bme.hu/hirek/20200907/Jozsa_Janos_Tehetseguk_kibontakoztatasara_torekszunk