BME VIK siker az Eurobot versenyen

2011. július 14.

A BME Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék csapata 2011. június 28. és július 2. között az oroszországi Asztrahányban járt, ugyanis itt rendezték meg a nemzetközi Eurobot robotikai verseny ez évi döntőjét. A robotversenyen teljesen önállóan működő robotok mérkőztek meg egymással az előre meghirdetett játékszabályok alapján. Ebben az évben egy sakkhoz hasonló, „Chess’Up” elnevezésű játékot kellett játszaniuk, melynek során a 90 másodperces futamok alatt minél több bábut kellett a saját színükre helyezniük, vagy akár tornyokat is építhettek belőlük plusz pontokért cserébe.

A versenyrobotot az Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék villamosmérnök és informatikus hallgatói és doktoranduszai készítették, együttműködve a Mechatronika, Optika és Gépészeti Informatika Tanszékkel, amely a mechanikai tervezésben és gyártásban nyújtott nagy segítséget.

A versenyen színes nemzetközi mezőny verődött össze. A főleg európai országok (Németország, Franciaország, Belgium, Svájc, Nagy-Britannia, Olaszország, Spanyolország, Ausztria, Románia, Szerbia, Szlovénia, Csehország, Lengyelország, Oroszország) mellett több csapat érkezett például Tunéziából, sőt még Malajziából is jöttek versenyzők. Az összesen 41 csapatból álló mezőnyben a BME csapata a 13. helyezést szerezte meg.

Képek...

További információk:

http://www.aut.bme.hu/VillamosSzakiranyMSc/eurobot.aspx

http://www.eurobot2011.ru/

http://www.eurobot.org/