TMIT IoT verseny 2022

2022. március 6.

Vajon mire tudják használni a tárgyak az internetet? Hogyan lesz az emberek élete biztonságosabb, kényelmesebb, egyszerűbb, ha a környezetünkben lévő eszközök elkezdenek egymással kommunikálni? Milyen új okos tárgyak jelenhetnek meg, ha az Internethez ugyanolyan könnyen tudnak majd csatlakozni mint az elektromos hálózathoz?

Ha vannak válaszaid a fenti kérdésekre, és nem félsz a megmérettetéstől, pályázz a TMIT Internet of Things versenyre! Lehetsz BSc-s vagy MSc-s mérnökhallgató, dolgozhatsz egyszemélyes vagy 2-4 fős csapatban, akár más egyetemek hallgatóival is. A fontos csak az, hogy kezdetben legyen egy jó ötleted, és később egy prototípus, amin be is tudod mutatni.

Idén a versenyt két track-en hirdetjük meg:
- Innovációs track:
 itt kifejezetten új ötleteket és prototípus-megvalósítását várjuk, olyanokat, amelyekre nem látunk elterjedt példát;
- AI+IoT track: itt a verseny kiemelt tématerületén - "AI és IoT - Mesterséges Intelligencia az IoT alkalmazásaiban" - várunk megoldásokat, akár olyanokat is, amelyekre már létezhet élő példa, de itt valami módon optimalizált, vagy új ötlettel bővítik a pályázók.

Írd le az ötleted legfeljebb egy oldalban, térj ki arra, hogy milyen problémát old meg, kiknek szól, és hogyan illeszkedik a felhasználók életébe. Az ötlethez nem szükséges itt még a megvalósítást bemutatni, erre a következő fordulóban kerül majd sor. Illusztráld képekkel, és ha gondolod, egy rövid, kb. 1 perces videóval (a videó készítése opcionális, de egy jó videóban nyilván nagyon meggyőzően be lehet mutatni az ötletet). Ezeket küldd el nekünk, hogy bekerülhess azon csapatok közé, akik a következő fordulóban már a megvalósítási ötleteket mutathatják be. A döntőbe végül hat csapat kerül, akik egy szakmai zsűri előtt mutathatják be munkájukat. A döntőbe jutott csapatoknak üzleti és szakmai mentort is biztosítunk.

HATÁRIDŐK:

Az ötleteket bemutató pályaműveket 2022. március 16. éjfélig küldhetitek be az iot-verseny@tmit.bme.hu címre.

A középdöntőbe került csapatoknak 2022. március 25-ig küldünk visszajelzést a további teendőkről. A középdöntőre májusban kerül sor. Itt a csapatok bemutatják a prototípus megvalósításának műszaki tervét, a megvalósításhoz tervezett erőforrásokat, várható költségeket. A középdöntőből a szakmai zsűri kiválasztja a legjobbakat, amelyek majd a döntőben versenyezhetnek. A középdöntő konkrét formája és időpontja az ötletpályázat értékelésével egy időben kerül meghirdetésre.

https://www.tmit.bme.hu/iot-verseny