Gratulálunk!

2022. október 20.

Közel 2 milliárd forint támogatást nyertek a BME kutatói idén a hazai OTKA pályázatokon, ezúttal már 4 alprogramban is díjazták az intézmény kiválóságait.

A tavalyinál is több, összesen több mint 1,88 milliárd forint támogatást ítéltek oda azoknak a műegyetemi kutató szakembereknek, akik sikerrel pályáztak a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFIH) Országos Tudományos Kutatási Alapprogramok (OTKA) típusú pályázati programjának felhívásaira.

A kezdeményezés célja, hogy elősegítse a magyar tudományos kiválóságok fejlődését, növelje a hazai szakemberek és kutatási intézmények elismertségét. Az egyes alprogramokra egyéni kutatók, valamint kutatócsoportok jelentkezését várták, akik az elkövetkezendő 3 vagy 4, illetve 5 évre nyerhettek támogatást tudományos munkájukhoz.

Az OTKA-típusú kiírásoknál a rendelkezésre álló forrás mértéke az utóbbi években folyamatosan nőtt: a 2021-es 11,5 milliárd forinthoz képest 2022-ben 2 milliárd forinttal több támogatási forrásra lehetett pályázni. Idén nőtt a közvetlen kutatási célokra fordítható finanszírozás hányada is.

Teljes cikk és lista