Megérkeztek a gólyák!

2023. július 26.

BME felvételi eredmények összefoglaló 2023

Az elmúlt 10 év legmagasabb átlagpontszámai kellettek idén a BME-re való bejutáshoz. Szeptembertől több mint 5000 új hallgató kezdheti meg tanulmányait a Műegyetemen.

2023 szeptemberétől 5026 elsőéves hallgatót fogad a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME), ami az előző évhez képest mintegy 5%-os növekedést jelent. A BME-s alapképzési és osztatlan szakokon közel 4100 fő tanulhat tovább ősztől, ami közel 6%-os bővülés az előző esztendőhöz képest. A Műegyetem annak ellenére növelni tudta a felvettek számát, hogy minden szakján minőségi felvételi követelményként megtartotta az emelt szintű érettségi elvárását.

A BME kiválóságának jó indikátora, hogy az intézmény alapképzéseire felvételt nyert jelentkezők létszáma és átlagpontszáma nemcsak magas maradt, hanem a tavalyihoz képest mindkettő nőtt: az állami ösztöndíjas képzési formában az átlagpontszám kiemelkedően magas, 427,8 pont, és az önköltséges formában felvettekkel együtt is meghaladja a 425 pontot. Ezek egyben az elmúlt tíz év legmagasabb felvételi átlagpontszámai a BME-n.

BME VIK felvételi eredmények összefoglaló 2023

A VIK-en alapképzésben 1205, mesterképzésben 121, összesen 1326 fő kezdheti meg tanulmányait, ez a BME-re  felvettek 26,38%-a!

Mérnökinformatikus BSc felvételi pontszám 399, átlagpontszám 441,95, villamosmérnök BSc felvételi pontszám 333, átlagpontszám 426,43, Bprof üzemmérnök-informatikus szak felvételi pontszám 330, átlagpontszám 390.

Gratulálunk!

Minden, amit a gólyáknak tudni érdemes! 

https://start.vik.bme.hu/

VIKoff meeting - dékáni gólyaköszöntő 2023. július 26. szerda 21.30

https://www.facebook.com/BMEVIK

https://vik.bme.hu/hir/3156-vikoff-dekani-golyakoszonto-frissen-felvett-hallgatoinknak

Szülői fórumot szervezünk hozzátartozóknak és hallgatóknak 2023. augusztus 25-én (péntek) online és augusztus 27-én (vasárnap) jelenlétben.

Regisztráció: https://start.vik.bme.hu/szuloi-forum/

Gólyatábor időpontja 2023. augusztus 9-13. Tata

Honlap: https://golya.sch.bme.hu/home és https://start.vik.bme.hu/golyatabor/

Augusztus 9-13. között kerül  megrendezésre a kari gólyatábor, ahol első ízben találkozhat a leendő évfolyamtársaival, vehet részt hasznos előadásokon, illetve élménydús programokon a felsőbbévesek vezetésével. Jelentkezni a https://golya.sch.bme.hu/ oldalon tud, ahol minden további információt megtalál. 

Kövesse be Facebook eseményünket: https://www.facebook.com/events/646291024053019  és Instagram oldalunkat: https://www.instagram.com/bme_vik_gtb/, hogy első kézből értesüljön a Gólyatábor fejleményeiről.

Német nyelvű képzés jelentkezési határidő: 2023. augusztus 21. (kettős diploma lehetőségével!)

Regisztráció: https://start.vik.bme.hu/nemet-kepzes/

IMSc tehetséggondozó program jelentkezési határidő: 2023. augusztus 21. (kiemelt ösztöndíjak lehetősége)

Regisztráció: https://start.vik.bme.hu/integralt-bsc-msc/

Felkészülési tanácsok az egyetemi életre és a O. ZH-ra

https://start.vik.bme.hu/felkeszules/

BME VIK APP térképpel

Kollégiumi jelentkezési info

Kollégiumi nyílt nap augusztus 4-én és 5-én:

A Schönherz Zoltán Kollégium idén is tárt karokkal várja a frissen felvett hallgatókat és szüleiket. Annak érdekében, hogy mindenki betekintést nyerhessen a kollégium mindennapjaiba, működésébe, illetve kialakításába, idén is megtartjuk már-már hagyománnyá volt nyílt napunkat. Ennek részleteiről a https://sch.bme.hu/nyiltnap/ oldalon tájékozódhat.

Szociális pályázatok és tájékoztató fórum augusztus 2-án:

http://ehk.bme.hu/eszb/20230709/rendszeres-szocialis-osztondij-es-alaptamogatas-palyazatok-2

Központi Tanulmányi Hivatal tájékoztató oldalak

Várhatóan 2023. július 29-ig megtörténik a felvettek adatainak konvertálása a Neptun (tanulmányi) rendszerébe. A használatához szükséges Neptun-kódot és a Neptun belépéshez szükséges további információkat a konvertálás után e-mailben küldjük ki.

Amennyiben nem kapott e-mailt, kérjük, ellenőrizze spam fiókját is, ha ott sem találja, jelezze a kth-info@bme.hu e-mail címen.

https://www.kth.bme.hu/tanulmanyi-tajekoztato-20232024/

Tovűbbi hasznos információs oldalak:

A Szent Schönherz Senior Lovagrend gólyáknak szóló honlapja, ahol az aktuális eseményekkel kapcsolatos információk találhatóak meg.

Tanulmánnyal, szociális támogatással, juttatással kapcsolatos ügyekben ezen a honlapon tájékozódhat.

Szociális és egyéb pályázatokhoz kapcsolódó információk elérésére, és ezek leadására használatos oldal.

A kollégiumi jelentkezésre használt oldal, minden ehhez kapcsolódó információ is itt található.

A 2023-ban a BME Villamosmérnöki és Informatikai Karán kezdő gólyák hivatalos csoportja. Megkönnyíti a gólyák között a gyors kommunikációt, egyfajta fórumként működve a későbbi években.

Gratulálunk! BME VIK = a legjobbak választása!