EIT ICT Labs együttmûködés informatikai gazellákkal

2013. május 10.

A platform tagjai olyan vállalatok, amelyek hagyományosan együttműködnek az Eötvös Loránd Tudományegyetem Informatikai Karával és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Karával. Az új együttműködő platform az egyes résztvevők közötti szorosabb összefogásra ad lehetőséget, emellett a vállalatok az EIT ICT Labs Magyar Nemzeti Társult Csomópont révén, az európai informatikai tudásközösség programjaihoz is kapcsolódhatnak.� Az új informatikai középvállalati platform tagjai: a beszédfelismerő rendszereket fejlesztő AITIA, az okostelefon alkalmazásokat fejlesztő Atrecto, a űrtávközlési eszközöket gyártó Bonn Hungary, a funkcionális programozási nyelvek terén tanácsadóként működő Intellifactory, a több terabájtos adatmennyiségek hatékony kezelésére vizualizációra összpontosító BInergy,� az informatikai rendszerek és távközlési hálózatok hatékony, gazdaságos üzemeltetésére új generációs informatikai és kommunikációs megoldásokat� kínáló NETvisor, a vezető IT-biztonsági szoftverfejlesztő BalaBit, az online és mobilbanki szolgáltatásokat szállító IND, a újszerű prezentációs eszközt fejlesztő� Prezi, valamint az infokommunikációs szektor vállalkozásainak képviselőjeként az Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetsége.

“A hazai informatikai szektor számos sikeres terméket hozott létre, amelyeknek köszönhetően, a magyar informatikai kis és középvállalkozások száma egyre nő és ma már világszerte ismertté vált vállalatok is tagjai ennek a közösségnek. Az újonnan létrejött platform célja, hogy a hazánkból kiindult, már nemzetközi piacokon is sikeres vállalkozások erősségeit összekapcsolja és a további kutatás-fejlesztési programok érdekében kezdeményezzen együttműködést a piaci szereplők között.” – mondta el a platform létrejötte kapcsán Dr. Horváth Zoltán, az ELTE Informatikai Kar dékánja, az EIT ICT Labs Magyar Nemzeti Társult Csomópont vezetője.

Dr. Vajta László, a BME Villamosmérnöki és Informatikai Kar dékánja hangsúlyozta: “A Műegyetem Villamosmérnöki és Informatikai Karának kutatási programjai eredményeképpen több vállalkozás született már, amelyek ma már ismert piaci szereplők. Ez a kezdeményezés is hozzájárulhat ahhoz, hogy a kutatási programjaink még inkább megfeleljenek a középvállalkozások igényeinek, erősítve ezt a szektort hazánkban.”

www.ictlabs.elte.hu / www.eitictlabs.eu