Űrmisszió 2014 pályázat

2014. február 18.

A BME  Villamosmérnöki és Informatikai Kar (BME VIK) kétfordulós pályázatot hirdet két korosztály számára (18 év alattiak, illetve 18 és 35 év közöttiek) nano- és pikoműholdak fedélzetére kerülő, a Föld környezetét vagy a Föld felszínét vizsgáló mérésekre, biológiai kísérletekre, illetve űrtechnológiai fejlesztési ötletekre.

A Műholdas misszió 2014 pályázatra pályázni lehet olyan méréssel, amely a Föld körüli térség, illetve a Föld felszínén lezajló folyamatok vizsgálatához kapcsolódik. A pályázók javaslatot tehetnek új érzékelők alkalmazására, a meglévő adatok feldolgozására. A pályázat keretében biológiai jellegű kísérletek is javasolhatók. A javasolt mérésnek, illetve kísérletnek megvalósíthatónak kell lenni egy, vagy flottában repülő több nano- vagy pikoműholdon.

 A pályázat lehetőséget nyújt olyan ötletek benyújtására is, amelyek az űrtechnológia körébe tartoznak. Például: kis műholdak korszerű energiaellátó, tároló rendszereire, a fedélzeti berendezések konstrukciójára, alkatrész választási szempontokra, a hőegyensúly biztosítására, hatékonyan működő helyzetstabilizálási elvekre, a kockák struktúrájának, szerkezeti anyagának megválasztására, stb.

Beadási határidő: 2014. május 12.

Pályázati felhívás és űrlapok