Mesterpróba 2014

2014. március 4.

A BME  Villamosmérnöki és Informatikai Kara hallgatói konferenciát hirdet a Hírközlési és Informatikai Tudományos Egyesület tudományos bizottsága, az MTA Távközlési Tudományos Bizottsága és az IEEE Hungarian AP/ED/MTT/ComSoc chapter támogatásával.

A konferencia célja kettős. Egyrészt a legjobb végzős hallgatók számára fórumot biztosít, ahol a diplomamunkájuk készítése során elért kiemelkedő eredményeiket be tudják mutatni a szélesebb szakmai közönségnek. Másrészt támogatja a tudományos indíttatású hallgatók első konferencia részvételét. A konferencia tutorial előadásai és a bírálat menete hozzásegíti a hallgatókat a tudományos konferenciák sok esetben formai, technikai - de ezzel együtt tartalmi, minőségi kérdéseket is meghatározó – elvárásainak megfelelő szintű teljesítéséhez. 

A konferenciára elsősorban az MSc képzésben 2014-ban a meghirdetett témakörökben diplomázó hallgatók és a tanulmányaikat a 2013/2014-es évben megkezdett doktorandusz hallgatók jelentkezését várjuk. A konferenciára egyszerzős, saját eredményeket bemutató magyar vagy angol nyelvű cikkeket lehet benyújtani (a konzulenst mint társszerzőt megjelölve).

A konferencia honlapján közzétett előadásokat a BME Villamosmérnöki és Informatikai Kara a Villamosmérnöki és az Informatikai Tudományok című doktori programokra történt jelentkezések elbírálása során kezdeti tudományos tevékenységként - a felvételi szabályzatban rögzített publikációs pontszámok számítási módja szerint - elismeri. A konferencia-előadást a BME Villamosmérnöki és Informatikai Kar, a Villamosmérnöki és a Műszaki Informatikai Szak Doktori tanácsa magyar nyelvű publikációnak ismeri el.

A konferencián a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Az esemény weboldalán, a  regisztráció során a tervezett cikk rövid összefoglalóját is meg kell adni!

 A konferencia időpontja: 2014. május 29.

A regisztráció határideje: 2014. március 24.

A cikk benyújtásának határideje: 2014. április 7.

Részletek