Lendületvétel

2014. december 15.

LENDÜLETVÉTEL – Előkészítő tanfolyam a sikeres egyetemi kezdéshez!

A műszaki felsőoktatásba készülő diákok számára a BME VIK matematika-fizika előkészítő tanfolyamot hirdet a 2015-ös tavaszi félévben. A tanfolyam célja a középiskolai tananyag alapos átismétlése, rendszerezése mellett felkészítés a középiskolai tanulmányokat lezáró érettségire az egyetemi tanulmányok stabil alapjainak biztosítása érdekében.

A 12 oktatási hétre ütemezett, tantárgyanként 60 órás modulokat tapasztalt egyetemi és középiskolai oktatók tartják, minden héten egy-egy délutánra koncentrálva a kiscsoportos formában zajló foglalkozásokat. A műszaki felsőoktatásba belépő diákok számára mindkét modul felvételét ajánljuk, ami a tavaszi félévben – februártól április végéig – heti két délután jelenlétet igényel a résztvevőktől (továbbá sok-sok otthoni gyakorlást a tanultak elmélyítéséhez).

A tanfolyam a BME Mérnöktovábbképző Intézet által szervezett, hivatalos engedéllyel rendelkező oktatási forma, melynek moduljai (tantárgyai) külön-külön is választhatók a diákok számára. Az egyes modulok részletes leírása itt található: matematikafizika.

A tanulócsoportok összeállításához előzetes elektronikus jelentkezést kérünk Öntől mielőbb, de legkésőbb 2015. január 26-ig. A regisztráció alapján e-mailben visszaigazolást és jelentkezési lapot küldünk Önnek, amivel jelentkezését véglegesítheti, és megadhatja a kiállításra kerülő számla fizetőjének adatait. A jelentkezési lapot visszaküldheti faxon, a 463-2470 faxszámra, postán a BME MTI címére: 1111 Budapest, Egry József utca 1, E épület XI. emelet, leadhatja ugyanitt személyesen munkanapokon 8.00 és 16.00 között, valamint beküldheti digitalizálva e-mailben az evameszaros@mti.bme.hu címre. Ez alapján kerül kiállításra a tandíj befizetésére szolgáló számla, amit az érvényes előírások alapján csak a képzés első napján tudunk kiadni.

A kurzusok a 2015. február 9-i héten kezdődnek, és április 30-ig tartanak. A minden héten zajló kurzusokra tantárgyanként 2-2 időpontot kínálunk, melyek közül választhat.  A megfelelő csoportok összeállításához sokat segít, ha esetleg mindkét időpontot el tudja fogadni az előzetes jelentkezésben. A matematika kurzusokat kedden és csütörtökön, a fizika kurzusokat szerdán és pénteken tartjuk.. A foglalkozások 16:00–20:00 óra között zajlanak egy 15 perces szünet közbeiktatásával az egyetem tantermeiben. Egy-egy csoport hallgatóinak száma 25-30 fő között várható.

Válassza a biztos felkészülési lehetőséget az előzetes regisztráció mielőbbi kitöltésével, január 26-át követően tájékoztatni fogjuk további teendőiről !

 

BME Villamosmérnöki és Informatikai Kar

BME Mérnöktovábbképző Intézet